Hondentrimmen

Honden hebben allemaal vachtverzorging nodig, ook kortharige honden.
Het is wel zo, dat sommigen meer aandacht nodig hebben dan anderen. Dit hang af van de soort vacht en de conditie van de vacht.

Als hondenkapper behandel ik uw hond vakkundig met het vachttype en de rasstandaard in ogenschouw. Verder geef  ik u graag advies over hoe u de vacht van uw hond het beste kunt onderhouden.

Voordat u naar de trimsalon komt:

 • Zorg er a.u.b. voor dat uw hond niet op een volle maag behandeld wordt.
 • Omdat de behandeling een paar uur kan duren, is het van groot belang dat de hond van te voren zijn behoeftes gedaan heeft.
 • Als u de hond zelf wilt wassen, doe dat dan a.u.b. na de behandeling en niet ervoor. (Klitten zijn anders nagenoeg onmogelijk om te verwijderen.)
 • Indien u weet dat uw hond ergens agressief op
  kan reageren, zou ik het heel fijn vinden als u mij dit
  op voorhand vertelt.

Kattentrimmen

Ik trim uw kat zonder sedatie, maar in sommige gevallen is het toch nodig voor de veiligheid van de kat. Indien sedatie nodig is, moet ik u helaas doorverwijzen naar de dierenarts. Om het stressniveau voor de kat zo laag mogelijk te houden, heb ik dagen/dagdelen dat ik alleen katten in de salon behandel. Zo hoeven de katten geen honden te zien of horen.

Kattenvacht laat heel makkelijk los en ook al lijkt het een goede oplossing om al de ondervacht eruit te plukken, toch is het niet zo. Het probleem wordt dan tijdelijk verholpen, maar tegelijkertijd wordt de groeicyclus van nieuwe vacht verstoord en gaat ook de kwaliteit ervan achteruit. Tijdens de behandeling houd ik hier rekening mee, zodat de kat en de vacht bespaard worden, maar er toch een mooi resultaat ontstaat.

Voordat u naar de trimsalon komt:

 • Zorg a.u.b. voor dat uw kat niet op een volle maag behandeld wordt.
 • Als u de kat zelf wilt wassen, doe dat dan a.u.b. na de behandeling en niet ervoor. (Klitten zijn anders nagenoeg onmogelijk om te verwijderen.)
 • Breng a.u.b. een deken of handdoek met de geur van uw kat mee.
 • Doe het rustig aan. Neem uw tijd. Stress is namelijk slecht voor uw kat.